Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Τι είναι η αγάπη και πως την βρίσκουμε στην ζωή μας;


Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αγάπης, με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά, σε ολόκληρη την ζωή μας. Έχει περιγραφεί ως συναίσθημα, ως τρόπος ζωής, ακόμη και ως το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει.


Η ρομαντική αγάπη, η γονική αγάπη, η αδελφική αγάπη και η φιλική αγάπη, είναι συναισθήματα που απολαμβάνουμε από την αρχή της ζωής μας και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευτυχία και την ευημερία μας. Η αγάπη θεωρείται από όλους ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή και έτσι η ευτυχία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό τόσο με το να αγαπάς όσο και με το να αγαπιέσαι.


Είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος και ίσως η κινητήριος δύναμη πίσω από πολλές αποφάσεις στην ζωή μας. Η σημασία της αγάπης μπορεί να γίνει κατανοητή ακόμα και από την ύπαρξή της σχεδόν σε όλα τα καθημερινά ερεθίσματα που λαμβάνουμε.

Η μουσική, οι ταινίες, τα βιβλία, τα ποιήματα μιλούν για σχέσεις αγάπης, ανάμεσα σε οικογένειες, φίλους, εραστές. Η αγάπη είναι αυτή που αποτελεί τόσο, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας αλλά και αντικείμενο προσέλκυσης και αναζήτησης.


Απλά και μόνο προσπαθώντας να φανταστείτε την ζωή σας χωρίς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που σας προκαλούν όλα αυτά τα συναισθήματα αγάπης, η ζωή σας δεν θα ήταν ίδια.

Η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη και η ζεστασιά που αισθανόμαστε κοντά σε αυτά τα άτομα, είναι που κάνουν την διαφορά στην ζωή μας.


Ποιοί είναι όμως οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους η αγάπη είναι τόσο ισχυρή και σημαντική για την ανθρώπινη ζωή και που μας κάνει να την αναζητάμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας;

Γιατί είναι σημαντική η αγάπη και απαραίτητη για την ζωή μας.

1)Η αγάπη είναι εξίσου σημαντική να λαμβάνεται, όσο και να δίνεται. Αν και η αγάπη συνήθως γίνεται αντιληπτή σαν ένα συναίσθημα ευτυχίας και ευημερίας, ταυτόχρονα αποτελεί και ανάγκη για τον άνθρωπο. Η αγάπη είναι πανίσχυρη, τόσο ισχυρή όσο και τα φάρμακα όσον αφορά την επίδρασή της στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η επιρροή που έχει, τόσο στην ψυχική μας υγεία, όσο και στην ψυχολογία μας, την καθιστά αναγκαία. Στην πραγματικότητα, η ύπαρξη της δεν διαφέρει από την ανάγκη μας για ύπνο, φαγητό και σωματική άσκηση, τα οποία απαιτούνται για την επιβίωση μας και την υγεία μας.

Η ψυχική ευημερία είναι εξίσου σημαντική και σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτής παίζει η αγάπη.
 Έρευνες έχουν δείξει πως η συναισθηματική δύναμη της αγάπης, επιδρά σαν ναρκωτικό πάνω μας, μας καθιστά περισσότερο ευτυχείς, δίνει περισσότερο νόημα στη ζωή μας και μπορεί ακόμα και να μειώσει το αίσθημα του πόνου και του άγχους.

2)Η αγάπη είναι το σπουδαιότερο βίωμα που νιώθουμε. Συμφωνείτε, έτσι δεν είναι; Διαβάζοντας οποιοδήποτε από τα περισσότερα κλασικά έργα του 20ου αιώνα που ασχολούνται με το θέμα, ή παρακολουθώντας οποιαδήποτε από τις κλασικές ταινίες ,ή και τις όχι και τόσο κλασικές, καταλαβαίνετε τι εννοώ, το να βρίσκεσαι σε μια υγιή, αμφίδρομη, σχέση αγάπης είναι ένα απίστευτο συναίσθημα και αποτελεί, ίσως το αποκορύφωμα της ζωής μας.

Και αναμφισβήτητα, αποτελεί ένα συναίσθημα, μια κατάσταση ύπαρξης, για την οποία αξίζει σίγουρα να προσπαθούμε.

3)Η ύπαρξη της αγάπης είναι ένα διαχρονικό και απαραίτητο συναίσθημα. Η αγάπη όπως και η ανάγκη να αγαπηθούμε, είναι ένα πολύ βασικό και αρχέγονο ανθρώπινο ένστικτο. Βαθιά συνδεδεμένο με τον ανθρώπινο ψυχισμό, όντας συνυφασμένο με την ανάγκη να πολλαπλασιαστούμε και να επιβιώσουμε.

Η περιοχή του εγκεφάλου που είναι γνωστή ως “κέντρο ευχαρίστησης”, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το βασικό ένστικτο επιβίωσης του ανθρώπου. Λειτουργεί με την απλή προϋπόθεση ότι αναγνωρίζουμε πότε αισθανόμαστε καλά για κάτι και θέλουμε να το επαναλάβουμε.

Έτσι, τρώμε όταν πεινάμε, ζεσταινόμαστε όταν κάνει κρύο και αναζητάμε την ευχαρίστηση και την απόλαυση του σεξ με τον άνθρωπο που αγαπάμε.

4)Η αγάπη, τελικά είναι ατελείωτη. Ο έρωτας, όπως είδαμε και νωρίτερα, παραμένει κρίσιμα σημαντικός σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά αλλάζει από τις πρώτες μέρες του πάθους σε κάτι πιο διαρκές και μακροχρόνιο.

Η αγάπη είναι ισχυρή επειδή μεταμορφώνεται και εξελίσσεται κατά τη διάρκεια των σχέσεων και του ταξιδιού της ανθρώπινης ζωής. Ο πρώιμος παθιασμένος έρωτας δεν μπορεί να διαρκέσει σε αυτό το φρενήρες επίπεδο επιθυμίας και έντασης.

Δίνει τη θέση της σε μια πιο σταθερή και ανθεκτική κατάσταση που μπορεί να στερεώσει μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων μαζί σε όλη τη διάρκεια της ζωής, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν.

Ο έρωτας εξελίσσεται από το πρώιμο πάθος και την επιθυμία μεταξύ δύο ανθρώπων σε μια πιο ενιαία δύναμη που μπορεί στη συνέχεια να επεκταθεί μέσω της άφιξης των παιδιών, σε οικογενειακή αγάπη, μια κοινή αγάπη για ένα παιδί ή παιδιά που δημιουργεί επίσης έναν περαιτέρω δεσμό μεταξύ του ζευγαριού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αγάπη γίνεται πολύπλευρη και μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους καθιστώντας την ένα από τα πιο ποικίλα και πολύπλοκα ανθρώπινα συναισθήματα.

5)Η σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας. Το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη ζωή μας, μια ζωτική ανάγκη που πρέπει να ικανοποιείται, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να το κάνετε με κάποιον που αγαπάτε.

Η οικειότητα που δημιουργείτε σε μια σχέση αγάπης, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση του σεξ ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφο σας.

Όσο και αν δεν το καταλαβαίνετε ή δεν μπαίνετε στην διαδικασία να το συνειδητοποιήσετε, η σεξουαλική επαφή με το άτομο που αγαπάτε σας χαρίζει αυτοπεποίθηση, χαρά και σας γεμίζει με έντονα συναισθήματα.

Εξάλλου, είναι γνωστό, ότι η οικειότητα και το σεξ είναι δυο άμεσα συνυφασμένες, αν και όχι απαραίτητες μεταξύ τους έννοιες.

Γιατί είναι σημαντική η αγάπη επίλογος


Θα ήθελα να συνοψίσουμε λέγοντας πως το να βρεις την αγάπη στην ζωή σου δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία, δεν είναι κάτι που γίνεται γρήγορα.

Συνήθως στην πορεία της ζωής μας συναντάμε τέτοιας μορφής συναισθήματα σε παραπάνω από ένα άτομα, και ερχόμαστε σε επαφή με την αγάπη σε όλες τις μορφές τις, αγαπώντας την οικογένεια μας, τους φίλους μας, τα κατοικίδιά μας, τα παιδιά μας και τον σύντροφό μας.

Αυτό που θα έλεγα όμως με σιγουριά είναι πως αξίζει να την επιδιώκεις. Η συντροφιά αυτού του αισθήματος στην πορεία της ζωής σου, προσφέρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην ψυχική υγεία και οδηγεί σε μια ευτυχισμένη ζωή.

Η σημασία της αγάπης και τα στοιχεία που την καθιστούν τόσο σημαντική στην ζωή μας, είναι αυτά που τελικά σε κάνουν τόσο να την αναζητάς συνεχώς, όσο και να αισθάνεσαι αυτήν την ζεστασιά και οικειότητα, που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις και που αν την έχεις βιώσει, καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ.

Ενώ αν δεν την έχεις βιώσει ακόμα, τα παραπάνω στοιχεία είναι αρκετά για να την κυνηγήσεις.
Αποτελώντας ίσως το σημαντικότερο και πιο έντονο συναίσθημα στην ζωή σου, η αγάπη και όλα όσα την περιβάλλουν, αποδεικνύουν την σημαντικότητα που την διέπει για τον καθένα. Οπότε η συμβουλή μου είναι, μη φοβηθείς να αγαπηθείς από ανθρώπους γύρω σου και μην διστάσεις να τους αγαπήσεις και να τους το εκφράσεις.

Η ανάγκη ύπαρξης της, μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την ζωή σου.
Ελπίζω να βοήθησα και για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να στείλεις μήνυμα στη σελίδα μας , θα χαρούμε να βοηθήσουμε ,αν μπορούμε με κάποιο τρόπο .

Πηγή:https://liberavita.gr/giati-ine-simantiki-i-agapi/

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας