Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ανθοθεραπεία και Ανθοϊάματα του dr Ed.Bach!


dr Ed.Bach


Ο Dr.Edward Bach (1886-1936) ήταν γιατρός στο Λονδίνο. Εργάσθηκε ως παθολόγος της κλασικής ιατρικής. Αργότερα ενδιαφέρθηκε για τον κλάδο της ανοσολογίας και έγινε βακτηριολόγος. Ανακάλυψε έπτά εμβόλια που έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους κατά την επιδημία της γρίππης το 1918.
Η έρευνά του πρόσφερε πολλά στη θεραπεία της εντερικής τοξιναιμίας. Αργότερα εργάσθηκε ως ομοιοπαθητικός ιατρός και αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανακάλυψη ιαμάτων, αγνών χωρίς παρενέργειες. 
Από νέος είχε βάλει σκοπό της ζωής του να βρει την αληθινή θεραπεία για τους άρρωστους ανθρώπους.


Είχε κερδίσει την εκτίμηση των ασθενών του για τις θεραπευτικές του ικανότητες και του ιατρικού κόσμου για τις επιστημονικές εργασίες και ανακαλύψεις του. 
Τα εγκατέλειψε όλα στα 43 του χρόνια για να αναζητήσει κοντά στη φύση, στο Mount Vernon στο Oxfordshire, τα 38 θεραπευτικά Ανθοϊάματα που φέρουν το όνομά του και είναι διαδεδομένα σ'όλες τις ηπείρους. 
Η ζωή του ακολουθούσε ένα εποχιακό σχέδιο: την ανοιξη και το καλοκαίρι εύρισκε και παρασκέυαζε τα ιάματα, τον χειμώνα έδινε βοήθεια και συμβουλές σε όσους έρχονταν να τα ζητήσουν.
Στο βιβλίο του "Ήeal Τhyself" "Θεραπεύσου" διατυπώνει τη φιλοσοφία σχετικά με τις βασικές αιτίες της ασθένειας που ξεκινά από κάποια εσωτερική σύγκρουση ψυχής και προσωπικότητας. 
Με αγάπη υποδεικνύει τα πιθανά ελαττώματα στο χαρακτήρα του ανθρώπου και τις αντίθετες αρετές που πρέπει να καλλιεργηθούν για να εξαλειφθούν τα ελαττώματα, οπότε επανέρχεται η αρμονία νου, σώματος και ψυχής και η κατάσταση της πλήρους υγείας και ευτυχίας.

Τα ανθοϊάματα παράγονται από άνθη φυτών, θάμνων και δένδρων. Έχουν θεραπευτική δύναμη, επηρεάζουν θετικά την κατάσταση του νου μας, τις αρνητικές σκέψεις και συγκινήσεις και βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ ψυχής και προσωπικότητας. 
Η ανθοθεραπεία του Dr. Bach βασίζεται στην αναγνώριση των ελαττωμάτων μας και την ανάπτυξη της αντίθετης αρετής, έτσι ώστε να υπάρξει ισορροπία και να εξαφανιστεί η σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχή και την προσωπικότητα που είναι η μοναδική αιτία της ασθένειας και ο άνθρωπος να αποκτήσει πάλι την ψυχική και σωματική του υγεία. 

Με αυτό τον τρόπο ο Dr. Bach όρισε 38 αρνητικές ψυχικές καταστάσεις (με τα αντίστοιχα 38 θεραπευτικά Ανθοϊάματα), σαν τις πιο χαρακτηριστικές της ανθρώπινης φύσης. Τις κατέταξε σε επτά κύριες ομάδες, σύμφωνα με την ψυχική αντίδραση του ανθρώπου στη δεδομένη στιγμή, που είναι οι εξής :

"Φόβος", "Ανασφάλεια", "Έλλειψη Ενδιαφέροντος", "Απομόνωση", "Υπερευαισθησία", "Υπερβολή", "Απόγνωση".

Η ανθοθεραπεία με τα ιάματα Bach, αποτελεί μια συμπληρωματική θεραπεία στην Ολιστική θεαπευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Δεν αντικαθιστά την καλασική ιατρική αλλά την συμπληρώνει, ενισχύοντας συμαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ισορροπώντας τα αρνητικά συναισθήματα, ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται. 

Τα ανθοϊάματα Bach, στην πραγματικότητα δεν καταπολεμούν το σύμπτωμα ή την ασθένεια, αλλά θεραπεύουν την προσωπικότητα, βοηθώντας την προοδευτικά να ξεμπλοκάρει τις απαραίτητες ενέργειες για την σταδιακή ίαση.
Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να θεωρούνται ως βιοκαταλύτες, ικανοί να εισχωρήσουν στο σύστημα της ενεργειακής ροής σε σταθερή ισορροπία πάνω στην οποία στηρίζεται η ζώσα ύλη. Η ισορροπία αυτού του συστήματος εγγυάται την υγεία, ενώ η ανισορροπία συμπίπτει με την ασθένεια. 

Τα ανθοϊάματα δεν προκαλούν εθισμό, ούτε παρενέργειες, δεν είναι αντίδοτα κανενός φαρμάκου. Τουναντίον ενισχύουν την ίαση, ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται. 

Από το Κέντρο Bach στην Αγγλία τα ιάματα παρασκευάζονται και στέλνονται σε όλο τον κόσμο.

Όλο το έργο του Δρ. Edward Bach συμπεριλαμβάνεται σε δύο βιβλία, "Ήeal Τhyself" και "Τhe ΤweIve Healers (and other remedies)", γραμμένα το 1932 και το 1935, λίγο πριν το θάνατό του. Από τότε, τα βιβλία του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και γράφτηκαν πολυάριθμες μελέτες και σχόλια για το έργο του. 

Ο Dr.Ed.Bach "έφυγε" ήσυχα το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1936. Ηταν μόλις 50 ετών, αλλά είχε αφήσει πίσω του τις εμπειρίες και τις προσπάθειες μιας ζωής, και ένα ιατρικό σύστημα που χρησιμοποιείται τώρα σε όλο τον κόσμο._ 

line
Rescue Remedy (Ιαμα Διάσωσης). 
Το Ιαμα Διάσωσης είναι ένα μίγμα από 5 διαφορετικά ανθοϊάματα: 
(Cherry Plum, Clematis, Impatients, Rock Rose, Star of Bethlehem) και βοηθά στην αντιμετώπιση ενός στρεσογόνου γεγονότος όπως π.χ. εξετάσεις οδήγησης, μετά από ατύχημα ή καβγά, σε ομιλία μπροστά σε κοινό, πριν δώσουμε συνέντευξη, πριν από μία σπουδαία συνάντηση και σε άλλες αναρίθμητες καταστάσεις όπου υπάρχει άγχος, ταραχή και γενικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 
Σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης λοιπόν, μπορείτε να πάρετε από 5-6 σταγόνες τη φορά όσα συχνά θέλετε ή μπορείτε να βάλετε 10 σταγόνες σε μισό ποτήρι νερό και πίνετε γουλιά-γουλιά μέχρι να καταλαγιάσει το συναίσθημα.  Μετριάζει αμέσως το φόβο, την αγωνία, τον πανικό.   Δεν πρέπει να λείπει από κανέναν. 
Πραγματικά σώζει ζωές... μέχρι να φθάσουν οι πρώτες ιατρικές βοήθειες. 
Είναι το πιο διαδεδομένο.  Θα το βρείτε στα φαρμακεία.  Στην Αγγλία πουλιέται παντού!
Πηγή:http://w4u.eexi.gr/~roland/Ed_Bach.htm
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας