Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ - ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

Από πολύ μικρή πίστευα πως όλες οι αρρώστιες και τα δεινά του ανθρώπου δεν έχουν θέση στον κόσμο μας. Απλά δεν ταιριάζουν. Κι ας λένε όλοι πώς έτσι είναι η ζωή, γεμάτη αδικία και πόνο. Εγώ ήξερα και ακόμα το πιστεύω πως αρρωσταίνει κανείς επειδή το θέλει ή επειδή το επιτρέπει να συμβεί. Βιώνει μια απώλεια ή απλά μια ταλαιπωρία, γιατί ο ίδιος επιζητά το μάθημα που μπορεί να αποκομίσει από αυτή του την εμπειρία  Ακούγεται παράλογο; Κι όμως, φαίνεται πώς όσοι αρχίζουν έστω και με δυσπιστία στην αρχή να εμβαθύνουν σε μια τέτοια φιλοσοφία, ανακαλύπτουν αρχικά θεωρητικά πως ο «κατασκευαστής» της δείχνει να τα έχει προβλέψει όλα.
Τα όσα μας λέει μέσω αυτής περιγράφουν έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, στον οποίον ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να κάνει ότι θελήσει....ακόμα και μονάχα μέσα από τη σκέψη του. Είναι ένας κόσμος όπου η αγάπη παρουσιάζεται ως η υπέρτατη δύναμη που κινεί τα πάντα.
Και για να επανέλθω στο θέμα, όποιος στη συνέχεια πιστέψει την θεωρία αυτή, τείνει να αρρωσταίνει λιγότερο, να αντιλαμβάνεται πως όλα γύρω του αποκτούν ένα νόημα, ένα σκοπό και αποκτά σιγά σιγά τη δύναμη να ελέγχει τις σκέψεις του επικεντρώνοντας τες μόνο στα όσα θέλει να πετύχει και όχι σε αυτά που φοβάται. Κι έτσι ο άνθρωπος αυτός τελικά είναι πιο ευτυχισμένος, ζεί με λιγότερες αρρώστιες και έχει πολλές φορές την ικανότητα να θεραπεύει ο ίδιος τον εαυτό του ή και τους άλλους....ως δια μαγείας!!! Δεν είναι απίστευτο, το ότι κρύβουμε τόσο μεγάλη δύναμη μέσα μας, την οποία αφήνουμε ανεκμετάλλευτη;
Πηγή:http://tropos-skepsis.blogspot.gr/2006/06/blog-post.html
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας