Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Διαδίδουν ότι βρήκαν τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου

Διαδίδουν ότι βρήκαν τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου

Πολωνοί  αρχαιολόγοι κοντά στη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη.

Θεωρείται πως είναι η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη. Ο τάφος του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη αν και ήταν βάσει μαρτυριών γνωστός ως και τον 3ο ή τον 4ο αιώνα μ.Χ. έχει γίνει γίνει το ...άγιο δισκοπότηρο των ερευνητών αφού πλέον δεν υπάρχουν στοιχεία για την τοποθεσία του.


Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται τώρα ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πρόκειται για μια ομάδα Πολωνών αρχαιολόγων, που ανακοίνωσε ότι τον εντόπισε στην Αλεξάνδρεια, μόλις 60 μέτρα από το τζαμί Nebi Daniel.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ήρθε στο φώς ένα μαυσωλείο το οποίο βάσει τον επιγραφών που εντοπίστηκαν στα ελληνικά και τα αραβικά ανήκει στον “Βασιλιά των Βασιλέων, κατακτητή του Κόσμου Αλέξανδρο τον Γ'”.

Φτιαγμένο από μάρμαρο και χρυσό το μαυσωλείο εντοπίστηκε στην κρύπτη μιας χριστιανικής εκκλησίας. Περιέχει πολλά αγγεία που μοιάζουν να ανήκουν στην περίοδο των Πτολεμαίων και τη Ρωμαϊκή εποχή, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έχει εντοπιστεί και μια κρυστάλλινη σαρκοφάγος που περιέχει 37 οστά που μοιάζουν να ανήκουν σε άνδρα. Αν και σε κακή κατάσταση τα οστά μπορούν να χρονολογηθούν και να δώσουν απαντήσεις.
Πηγή:http://www.egnomi.gr/article.php?id=48492&category_id=10
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας