Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Εκμάθηση της συλλογιστικής του Αριστοτέλους (Μαθήματα)

Πραγματικά μας άρεσε που είδαμε εδώ στα kalatanea  επιτέλους τόσο ωραία και χρήσιμα μαθήματα για την Συλλογιστική του Αριστοτέλους. Πραγματικά μπράβο στον Σύλλογο Αναγέννηση! συνεχίστε έτσι με πολύ υψηλά ιδανικά!


Για πρώτη φορά Πανελλαδικά δημιουργείτε τμήμα εκμάθησης της Συλλογιστικής του Αριστοτέλους
Πολλοί διερωτώνται τι είναι η Συλλογιστική; 
Δυστυχώς, ενώ ζούμε στον τόπο που γεννήθηκε η υπέρτατη γνώση, κανείς δεν μας την δίδαξε.
   Έχουμε μία άποψη, μία γνώμη, εμείς ή κάποιος άλλος· πού είναι στηριγμένη αυτή η άποψη; πώς προκύπτει; αυθαίρετα την πιστεύουμε;
 Γνωρίζουμε τον μηχανισμό που μας δίνει την γνώση κατά πόσο ευσταθεί ή όχι;
   Προσλαμβάνουμε καθημερινά διαφόρους ισχυρισμούς· πότε ένας ισχυρισμός είναι αποδεικτικός; δηλαδή κατ΄ αυτό τον τρόπο έχουν τα πράγματα και δεν μπορούν να είναι διαφορετικά. Ή είναι διαλεκτικός; δηλαδή ενδεχομένως να είναι και διαφορετικά· ή είναι σοφιστικός; φαινομενικά αληθής.
   Θα διδαχτούμε με πιο τρόπο γίνεται αυτή η διαδικασία και ακόμη μία γνώμη μας πως θα την τεκμηριώσουμε; με πιο τρόπο, τι είναι ορθό να κάνουμε για να βρούμε πως θα την στηρίξουμε; αλλά προσέξτε όχι με παραπλανητικό τρόπο, πως θα ξεγελάσω τον άλλον για να αποδεχτεί τον ισχυρισμό μου. Αλλά αν αποδεικνύεται η γνώμη μου, θα μάθουμε την μέθοδο.
   Επίσης συζητούμε για ένα θέμα χωρίς να το έχουμε ορίσει, (το τι είναι), παράδειγμα, τι είναι λογικό και τι παράλογο, τι είναι συναίσθημα, δημοκρατία, ρατσισμός, ελευθερία κτλ. Αλλιώς το αντιλαμβάνεται ο ένας διαφορετικά ο άλλος. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; 
και πως ορίζουμε τι είναι κάτι; και γιατί είναι αυτός ο ορθός τρόπος και όχι κάποιος άλλος. Θα μάθουμε να ορίζουμε. Γιατί όταν μπορούμε να αναζητούμε μόνοι μας την αλήθεια να μην την παίρνουμε ετοιμοπαράδοτη, διότι πολλές φορές είναι κατευθυνόμενη.
   Όλη αυτή η γνώση θα επιφέρει νέες συνάψεις στον εγκέφαλο μας, η καλύτερη εκγύμναση που μπορούμε να του προσφέρουμε. Θα αυξήσουμε την κριτική μας ικανότητα, θα βοηθηθούμε στις συνομιλίες μας, καθώς και να αναπτύσσουμε ορθά ένα θέμα (όπως στις εκθέσεις), διότι αν γνωρίζουμε πώς να ορίσουμε κάτι, παράδειγμα τι είναι «η ελευθερία», θα παρουσιάσουμε καλύτερα το θέμα.
   Μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 13 - 14 ετών και άνω.
   Μην χάσετε την ευκαιρία να προσλάβετε την ανωτάτη γνώση

Πληροφορίες:  6949939912
Το είδαμε στον Σύλλογο Αναγέννηση: http://syllogos-anagennisioasis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_35.html
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας