Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ποιες εργαζόμενες γυναίκες δυσκολεύονται να αποκτήσουν μωρό;


Από: Ελένη Χαδιαράκου

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που δουλεύουν περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα, αλλά και όσες πρέπει συχνά να σηκώνουν βαριά φορτία εν ώρα εργασίας μένουν πιο αργά έγκυες. 

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ μελέτησαν 1.739 γυναίκες (κυρίως νοσηλεύτριες) που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί.

Περίπου το 1/3 εργαζόταν τουλάχιστον 40 ώρες και το 40% αυτών έπρεπε συχνά να σηκώνουν βάρη. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όσες γυναίκες δούλευαν πάνω από 40 ώρες εβδομαδιαίως, χρειάζονταν κατά μέσο όρο 20% περισσότερο χρόνο για να γίνουν μητέρες, σε σχέση με όσες δούλευαν 21 έως 40 ώρες.

Επιπλέον, όσες σήκωναν ή μετακινούσαν βάρη τουλάχιστον 12 κιλών αρκετές φορές μέσα στη μέρα, παρέτειναν το χρόνο σύλληψης παιδιού έως 50% (κυρίως οι υπέρβαρες ή παχύσαρκες), σε σχέση με όσες δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι τέτοιο στην εργασία τους.

Ωστόσο, η εργασία σε νυχτερινές ή εναλλασσόμενες βάρδιες δεν φαίνεται να παρατείνει τον χρόνο της σύλληψης. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα υγιή ζευγάρια συλλαμβάνουν παιδί μέσα σε 3-6 μήνες, ενώ μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο αν βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία, αν έχουν ιατρικά προβλήματα, αν είναι καπνιστές ή πίνουν πολύ αλκοόλ. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας