Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Πώς να προσελκύσετε στη ζωή σας τον πλούτο και την αφθονία



Σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς, όλοι νιώθουμε στο πετσί μας την οικονομική δυσπραγία και την αβεβαιότητα. Υπάρχει άραγε κάποια λύση; Ο πλούτος είναι το αντίθετο της ανέχειας. Όμως η αίσθηση που έχουμε και η ερμηνεία που δίνουμε στη λέξη «πλούτος» είναι αρκετά διαφορετικές από το πραγματικό νόημα της λέξης. Από ψυχολογική άποψη, πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι η απόκτηση πλούτου οδηγεί σε μιαν άκαρδη, ανταγωνιστική και άπληστη συμπεριφορά. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει κι ούτε είναι απαραίτητο να συμβεί. Στην πραγματικότητα, η λέξη «πλούτος» καλύπτει τα πάντα από οικονομική άνεση μέχρι ευλογία στην υγεία, στις σχέσης, στο μυαλό και στον τρόπο ζωής. 

Ο λόγος για τον οποίο πολλοί λίγοι άνθρωποι διαθέτουν σήμερα οικονομική άνεση, έγκειται στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται. Εμποδίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, δημιουργώντας αρνητικές εικόνες στο μυαλό τους. Η απόκτηση οικονομικής ανεξαρτησίας είναι άλλωστε ένα παιχνίδι του μυαλού. Οι εκατομμυριούχοι συχνά υπενθυμίζουν στον εαυτό τους ότι δεν θα απολάμβαναν τα οφέλη που έχουν από την οικονομική τους άνεση αν δεν έπαιρναν κάποια ρίσκα. Πρέπει να μάθουμε, λοιπόν, να μιλάμε στον εαυτό μας και να τον ενθαρρύνουμε ακατάπαυστα, αντικαθιστώντας το φόβο με την τόλμη και το κουράγιο. 

Οι μίζερες σκέψεις και η αρνητική κριτική δημιουργούν εμπόδια στο δρόμο μας για την οικονομική επιτυχία. όταν νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε να έχουμε χρήματα, γινόμαστε νωθροί. Ακόμα κι όταν οι σκέψεις αυτές βρίσκονται στο υποσυνείδητο μας, είναι πολύ δύσκολο για τον συνειδητό νου να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που θα μας οδηγήσουν στην οικονομική άνεση και ευημερία. Οι σκέψεις μας δημιουργούν το μέλλον μας κι όταν αυτές είναι δηλητηριασμένες από φόβο, αρνητική κριτική και υποτιμητικές ιδέες, το μέλλον μας δεν μπορεί παρά να είναι απογοητευτικό. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να αντικαταστήσουμε τις σκέψεις αυτές με γόνιμες, θετικές και δυναμικές ιδέες που θα μας οδηγήσουν εκεί όπου θέλουμε. 

Ένας από τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να αποκτήσουμε την οικονομική ευμάρεια που μας αξίζει, είναι να ανακαλύψουμε εκείνη την ασχολία, που θα μας κάνει κυριολεκτικά ευτυχισμένους. Όταν η εργασία που κάνουμε μας γεμίζει με ενθουσιασμό, όταν είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι σ΄ αυτήν, όταν μας συναρπάζει, τότε είμαστε εμποτισμένοι με μια θεϊκή αύρα που μας οδηγεί σταθερά στην ευλογία και στην απόκτηση πλούτου. Αυτή είναι άλλωστε μια στάση που πρέπει να κρατάμε απέναντι και στην ίδια τη ζωή. Πρέπει πάντα να βρίσκουμε τρόπους ώστε να προσδίδουμε αξία σε οτιδήποτε κάνουμε, λέμε ή αγγίζουμε. Αυτή η «στάση του Μίδα» είναι και η ορθή στάση για την απόλαυση της ζωής. 

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να βάλουμε σε εφαρμογή τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει σχετικά με τη σωστή διαχείριση των χρημάτων μας. Πολλοί από εμάς, δεν χρησιμοποιούμε τις γνώσεις αυτές, αν και τις έχουμε πληρώσει ακριβά, με αποτέλεσμα να κάνουμε λάθη τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Πρέπει επίσης να αναπτύξουμε την ικανότητα να ενεργούμε με συνέπεια και μεθοδικότητα βάση των σχεδίων και των στρατηγικών που έχουμε χαράξει. Πρέπει, τέλος, να εμπλουτίζουμε τις τεχνικές μας και να ενημερωνόμαστε γύρω από τις νεότερες τάσεις της οικονομίας. Η πιο σημαντική, όμως, και πολύτιμη αρετή δεν είναι άλλη από την ικανότητά μας να μετατρέπουμε τις ιδέες μας σε πράξη. 

Η ψυχολογία ενός εκατομμυριούχου δεν χαρακτηρίζεται απλά και μόνο από την επιθυμία του να αποκτήσει πολλά χρήματα. Περιλαμβάνει διάφορες ιδέες, αντιλήψεις και εμπειρικές γνώσεις γύρω από την οικονομική διαχείριση. Προσαρμόζει τις ιδέες, τις στρατηγικές και τις πεποιθήσεις του στην εκάστοτε πραγματικότητα, αλλά από την άλλη πλευρά αφήνει τις επιθυμίες του ελεύθερες να εκφραστούν δεν βάζει περιορισμούς στα όνειρα του. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιεί την ενέργεια του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πετύχει το στόχο του. Έτσι κι εμείς, σχετικά με το όνειρο της απόκτησης πλούτου και ευημερίας, δεν χρειάζεται να υπηρετήσουμε την ιδέα των χρημάτων, αλλά να εκτιμήσουμε την αξία της οικονομικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας που προσφέρουν, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό κίνητρο για να κάνουμε το όνειρο της οικονομικής άνεσης πραγματικότητα.     
¨Πηγή:http://astropedia.gr/ploutos-afthonia
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας