Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΏΠΟΥ , ΑΣ ΈΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ!!




ΜΕ ΤΗΝ  ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΏΠΟΥ , ΑΣ ΈΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ!!







 Με την ευκαιρία της ανάστασης του κυρίου, Ας προσπαθήσουμε να δυναμώσουμε ψυχολογικά, ώστε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα που απασχολεί αρνητικά το μυαλό μας.


Η ανησυχία έχει γίνει πλέον ένα με την καθημερινότητά μας. Με όλα αυτά που ακούμε και ζούμε είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε μια αισιόδοξη στάση και να πούμε πως όλα θα πάνε καλά. Δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Γιατί ακόμα κι αν συνεχίσουμε να φορτώνουμε το μυαλό μας με όλη την ανησυχία του κόσμου, ακόμα κι αν σκεφτόμαστε διαρκώς όλα τα πιθανά αρνητικά σενάρια που θα μπορούσαν να προκύψουν, τι κερδίζουμε; Τίποτα η αρνητικότητα τις περισσότερες φορές μας παραλύει και μας αφήνει παγιδευμένους στην ίδια κατάσταση από την οποία προσπαθούμε να ξεφύγουμε. Και βέβαια μας φέρνει  και άλλα προβλήματα.

Τι μπορώ να κάνω;

Πρώτα απ’ όλα αναλογίσου εάν το πρόβλημα που σε απασχολεί είναι πραγματικό ή υποθετικό. Δηλαδή εάν έχεις χάσει την δουλειά σου και σκέφτεσαι πως πολύ δύσκολα θα ξαναβρείς, λόγω της ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα τότε αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα.
Εάν όμως ανησυχείς για να μην χάσεις την δουλειά σου, Τότε μιλάμε για υποθετικό πρόβλημα.

Η λύση.

Απλά πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε με γνώμονα πως στην ζωή αυτή ήρθαμε για μία και μοναδική φορά.
Άρα λοιπόν σκεφτόμαστε θετικά! Που σημαίνει κοιτάω μπροστά δεν σκέφτομαι τι θα γίνει αν με απολύσουν. Σκεφτόμαστε θετικά δηλαδή δεν νοιώθω αυτόν τον φόβο που μου σφίγγει το στομάχι, αλλά  σκέφτομαι  ναι όλα θα πάνε καλά! Και θα πάνε καλά αρκεί να το πιστεύεις!
 Πολύ καλό θα είναι να καταφέρουμε να διατηρούμε ένα χαμόγελο κατά την διάρκεια της ημέρας, Το χαμόγελο αλλάζει τη διάθεσή μας την επόμενη φορά που δεν θα   αισθάνεστε  καλά, προσπαθήστε να χαμογελάσετε και όλα θα αλλάξουν.
Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Όταν το χαμόγελο κάποιου είναι αυθεντικό,  κάνει και τους άλλους πιο ευτυχισμένους. Αυτό σας κάνει άμεσα πιο προσιτό.  Λέγεται πως ακόμα και προσποιητά να γελάμε ο εγκέφαλος το εκλαμβάνει ως κανονικό. Άρα το γέλιο μας χρειάζεται πιο πολύ τώρα με όλα τα δεινά που μας έχουν προκύψει με την κρίση που μας έβαλαν τόσο πιεστικά στις  ζωές μας.
Κλείνοντας θα πω κάτι που κάνω εγώ τα τελευταία 2 χρόνια. Απλά δεν βλέπω ειδήσεις, και δεν αφήνω τους άλλους να μου πούνε οτιδήποτε μπορεί να μού κατεβάσει την ψυχολογία.
Κεραμιδάς Σταύρος.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας