Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ


ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Εναλλακτικές Θεραπευτικές Μεθόδους
Όλη η Αλήθεια!
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ;
Μπορώ να πω  ότι εδώ στη Ελλάδα και Κύπρο επικρατεί ναι  ένα μονοπωλιστικό ιατρικό σύστημα, αλλά και ταυτόχρονα ένα σύστημα που ανέχεται αλλά και  καταπολεμά  με όλα τα μέσα που διαθέτει τα  μη συμβατικά εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα.



Παρ’ όλο που η Συμβατική /Ορθόδοξη Ιατρική ‘’πρόσφερε’’ και συνεχίζει ’’να προσφέρει’’ πολλές αρρώσττιες, στον τομέα της υγείας, και η Κύπρος και όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν για τα συνεχώς αυξανόμενα κόστα που καταβάλλονται για την ιατρική περίθαλψη, αλλά και ακόμα πιο πολύ για την αύξηση των χρόνιων εκφυλιστικών, καταστροφικών ασθενειών που θερίζουν αλύπητα τον κόσμο, και η οποία αύξηση σύμφωνα με στοιχεία από το ευρωπαίκό Κοινοβούλιο αφήνει νοηθεί ότι οφείλεται στη τοξικότητα που προέρχεται από τα συνταγογραφημένα φάρμακα και τεχνοιατρικές πρακτικές.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ
Ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί όλο και περισσότερο για τις σοβαρές παρενέργειες και επικινδυνότητα και πολλούς θανάτους που οφείλονται στην ανικανότητα συμβατικής ιατρικής να επιφέρει επαρκή κλινική αποτελεσματικότητα των χρόνιων και εκφυλιστικών ασθενειών-  καρκίνος, καρδιοπάθειες, διαβήτης, αρθρίτιδα κλπ).
Μα αυτός είναι και ένας λόγος που ο κόσμος ψάχνει να βρει εναλλακτικές μεθόδους που να έχουν λιγότερη τοξικότητα και επικινδυνότητα.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Σκοπός είναι να προσφέρει κάτι που η Συμβατική Ορθόδοξη ιατρική παραλείπει να παρέχει στον κόσμο:
Τί ακριβώς;
ΗΠΙΑ  ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΦΑΡΜΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Αυτό ακριβώς που τραβά τον κόσμο προς την φυσική -εναλλακτική ιατρική είναι ότι αυτό το είδος της θεραπείας είναι μια  πολύ πιο ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ αγωγής σε σύγκριση με την συμβατικές θεραπευτικές πρακτικές. Είναι σίγουρα πιο ευγενική και ήπια, με πολύ ελαττωμένη επικινδυνότητα πρόκλησης βλάβης σε αυτούς που την χρησιμοποιούν.
Η Εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση δεν θεραπεύει τον άρρωστο σύμφωνα με τον Νόμο των Αντιθέτων που χρησιμοποιεί η Ορθόδοξη ιατρική αλλά σύμφωνα με τον Νόμο των Ομοίων ο οποίος συνεργάζεται με τις έμφυτες ιαματικές δυνάμεις του σώματος και αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς για να επιφέρει την ισορροπία, υγεία στο σώμα.
ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΡΑ Η ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;
Αυτό σημαίνει ότι όταν ο εναλλακτικός ,φυσικός θεραπευτής χορηγήσει στον ασθενή ( όχι στην αρρώστια) φυσικές θεραπευτικές ουσίες( βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, βότανα, ομοιοπαθητική, βιο-ενέργεια, αποτοξίνωση κλπ) ενεργεί σύμφωνα με τον νόμο των ομοίων.
Γιατί; Διότι δεν ενεργεί ενάντια/ δεν σκοτώνει/ δεν καταπιέζει τα συμπτώματα της αρρώστιας αλλά αντίθετα βοηθά τα συμπτώματα για να επιτελέσουν αποτελεσματικά το έργο τους και να φέρουν ισορροπία στον ήδη ενοχλημένο ενεργειακό μηχανισμό/ ανοσοποιητικό μηχανισμό του σώματος, με τελικό σκοπό την αναπλήρωση των αποθεμάτων ενέργειας για να τονωθεί το αμυντικό σύστημα το οποί είναι υπεύθυνο για την θωράκιση της υγείας.
Από την άλλη η ιατρική ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τις αρρώστιες σύμφωνα με τον Νόμο των Αντιθέτων(ενάντια – εναντίοις) πράγμα που σημαίνει ότι τα φάρμακα της (ιατρικές πρακτικές κλπ) θα καταπιέσουν τα συμπτώματα, τα οποία τελικά θα εξαφανιστούν και έτσι θεραπεύεται ο άρρωστος.
Στην περίπτωση αυτή με τον Νόμο των Αντιθέτων  τα συμπτώματα θεωρούνται σαν η αιτία του όλου προβλήματος. Η ιατρική θεραπεύει ενεργώντας ενάντια προς την αρρώστια. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο γιατρός χορηγήσει ένα συνθετικό/χημικό φάρμακο στον ΥΓΙΗ θα του επιφέρει αρρώστια, και όταν δώσει το ίδιο αυτό φάρμακο στην ίδια δόση στον ΑΡΡΩΣΤΟ θα δημιουργήσει ΥΓΕΙΑ/ θεραπεία.
ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
Είναι κάπως παράξενος ο Νόμος των Αντιθέτων και δύσκολα μπορεί κανείς να  αντιληφθεί την όλη φιλοσοφία του.
Υπάρχει όμως ένα σοβαρό ερώτημα που ακόμα δεν έχει απαντηθεί.
Πώς είναι δυνατό ένα φάρμακο που δίνεται στον Υγιή να τον αρρωσταίνει και όταν αυτό το ίδιο όταν δίνεται στον άρρωστο να τον θεραπεύει;
Αφού δηλαδή τον υγιή δεν τον διατηρεί υγιή πως είναι δυνατό να επιφέρει υγεία στον άρρωστο που είναι ή εξασθενημένος και με μειωμένα αποθέματα ζωτικής ενέργειας;
Πιστεύω όταν το φάρμακο δίνεται στον άρρωστο δεν τον θεραπεύει αλλά τον καταπιέζει, εξαφανίζοντας μόνο τα συμπτώματα, και όταν ο οργανισμός δεν θεραπεύεται, παραμένει στο σώμα, από οξεία κατάσταση θα γίνει χρόνια, εκφυλιστική και καταστροφική με την πάροδο του χρόνου.
Σίγουρα η Εναλακτική προσέγγιση είναι πιο ήπια και πιο ασφαλή από την συμβατική. Και αυτό διότι η  ισχυρή δράση των συνθετικών/χημικών φαρμάκων δημιουργεί αντιθετικά συμπτώματα στην αρρώστια, τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν τις λεγόμενες  παρενέργειες/ ακόμα και την σταδιακή χειροτέρευση των προβλημάτων υγείας/ των ιατρογενών προβλημάτων κλπ.
ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ-ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Φ Υ Σ Ι Κ Ο:
Ανόμοια με τα συνθετικά, υψηλής τεχνολογίας χημικά παρασκευάσματα, φάρμακα, κλπ που χρησιμοποιούνται από τη συμβατική ιατρική, οι εναλλακτικές θεραπευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από τους συμπληρωματικούς/ εναλλακτικούς θεραπευτές  προέρχονται από φυσικές πηγές.
Η εναλλακτική ιατρική παρέχει φυσικά θεραπευτικά γιατρικά( αέρας, βότανα, φυσική τροφή, νερό, βιταμίνες, οργανικά άλατα κλπ)  , διότι αυτά προέρχονται  κατ’ ευθεία από τη μητέρα γη με την οποία ο άνθρωπος είναι ενωμένος, και προσαρμοσμένος.
Το συνθετικό χάπι το οποίο χορηγείται στον άρρωστο από τον συμβατικό γιατρό περιέχει μια μεμονωμένη χημική ένωση. Οι επιστήμονες των φαρμακευτικών εταιρειών εξάγουν από ένα φυτό ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ουσία, αφήνοντας τις εκατοντάδες άλλες ουσίες που περιέχει καθώς και όλα τα οργανικά άλατα, βιταμίνες, τις ίνες, φυτοχημικές ουσίες, ιχνοστοιχεία κλπ που συνοδεύουν αυτή τη μια ουσία στο ζωντανό φυτό.
Κάθε ακατέργαστο βότανο, περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό χημικών ουσιών.
Οι  θεραπευτικές επιδράσεις του φυσικού βοτάνου είναι αποτέλεσμα της συνεργιστικής δραστηριότητας-της συνεργασίας-όλων των χημικών ουσιών που περιέχει.
Όταν παίρνουμε μια συνθετική χημική ουσία που περιέχει μοριακές αλυσίδες τροποποιημένες στο εργαστήριο, μπορεί κάλλιστα να στερούμε από το σώμα την πλήρη θεραπευτική δράση του βοτάνου από το οποίο προήλθε η χημική ουσία.
Ρόλος της Εναλλακτικής ιατρικής είναι να πληροφορήσει το κοινό για τις ατοξικές χωρίς παρενέργειες , και μη αναχαιτιστικές θεραπευτικές ουσίες που χρησιμοποιεί.
ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
Οι εναλλακτικοί θεραπευτές παρέχουν θεραπευτική αγωγή που βασίζεται πάνω στην Ολιστική φιλοσοφία. Θεωρούν το σώμα σαν μια ΜΟΝΑΔΑ που σημαίνει ότι το κάθε μέρος του σώματος και κάθε σύστημα του είναι στενά συνδεδεμένο στο κάθε μέρος και κάθε άλλο σύστημα.
Ετσι όταν η λειτουργία ενός μέρους του σώματος επηρεασθεί, ή δουλέψει πιο κάτω από το 100% το υπόλοιπο σώμα επηρεάζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Η ιατρική επιστήμη συγκεντρώνεται σε ιδιαιτέρως σε ειδικές αρρώστιες θεραπεύοντας τα συμπτώματα που εμφανίζουν.
Οι εναλλακτικοί θεραπευτές δεν αγνοούν την θεμελιώδη αρχή ότι ανεξάρτητα από το πιο μέρος του σώματος παρουσιάζει συμπτώματα αρρώστιας, ή τραυματισμού, κάθε άλλο μέρος του συνόλου του σώματος επηρεάζεται επίσης.
Ετσι άλλος ρόλος μας είναι να προσφέρουμε μια ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα του αρρώστου. Όταν για παράδειγμα έχουμε ασθενή με καρκίνο των πνευμόνων δεν θα τον δούμε  απλά σαν ένα ζεύγος πνευμόνων, Το πρόβλημα ενός αρρώστου μπορεί να έχει τις ρίζες του σε ψυχολογικούς παράγοντες ( άγχος, λύπη κλπ) και σε ένα άλλο άτομο μπορεί να έχει τις ρίζες του σε  περιβαλλοντικούς λόγους ( τσιγάρο, κακή διατροφή, ακτινοβολία κλπ).
Η θεραπευτική αγωγή που προσφέρεται στους αρρώστους δεν καθορίζεται από τα ονόματα των ασθενειών αλλά από την ξεχωριστή οντότητα, ιδιοσυγκρασία του καθενός ξεχωριστά. Το σώμα –διάνοια, και πνεύμα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
10 άρρωστοι μπορεί να υποφέρουν από ημικρανία, αλλά η θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι ή ίδια σε όλους. Κάποιος μπορεί να υποφέρει από ημικρανία από ψυχολογικούς λόγους, και ένας άλλος από την υγρασία, ή από τον ήλιο, ή από κακή διατροφή.
Το θεραπευτικό σχήμα καθορίζεται από τις διαφορετικές, ανάγκες του καθενός ξεχωριστά, διότι κάθε άτομο θα παρουσιάσει συμπτώματα και ενδείξεις ανάλογα με την μοναδικότητα του την ιδιοσυγκρασία του, και τις διαφορετικές αντιδράσεις που θα εμφανίσει στην κάθε δεδομένη περίσταση.
ΜΙΑ ΜΗ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Δίνεται η δυνατότητα στον άρρωστο να σπαταλήσει περισσότερο χρόνο ( μέχρι και μια 1- 2 ώρες) με τον θεραπευτή για να συζητήσει και βοηθήσει το πρόβλημα του. Επίσης το περιβάλλον του εναλλακτικού θεραπευτηρίου είναι πιο ήρεμο, χωρίς βιασύνη. Δεν μοιάζει με νοσοκομείο η ιατρική κλινική κλπ.
Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ
Οι Εναλλακτικοί Θεραπευτές ενθαρρύνουν  τους αρρώστους τους να λαμβάνουν περισσότερη προσωπική υπευθυνότητα για την υγεία τους. Οι άρρωστοι καθοδηγούνται έτσι που να λαμβάνουν περισσότερο ενεργό ρόλο στην όλη θεραπευτική διαδικασία.
Δεν περιμένουν να αρρωστήσουν και μετά να δουν τον θεραπευτή. Προσέρχονται στο θεραπευτήριο πριν νοιώσουν οποιαδήποτε συμπτώματα ή έρχονται για ενδυνάμωση του Ανοσοποιητικού μηχανισμού τους.
ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Μη βλάπτετε τον άρρωστο. Χρησιμοποιούνται μέθοδοι που να συνεργάζονται με τις ιαματικές  δυνάμεις του σώματος και τους αυτό-διορθωτικούς μηχανισμούς.
Αποφυγή όσο το δυνατό θεραπευτικών σχημάτων τα οποία αναχαιτίζουν τις φυσιολογικές λειτουργίες και φυσιολογικούς μηχανισμούς, ή καταπιέζουν τις οξείες αρρώστιες.
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
<< ένα δράμι πρόληψη σώζει τον άρρωστο από ένα τόνο θεραπεία>>.
Ενας άλλος σημαντικός ρόλος της εναλλακτικής ιατρικής είναι ο εκπαιδευτικός που αφορά την  πρόληψη των ασθενειών παρά την θεραπεία τους.
Πιστεύουμε ότι πολλές αρρώστιες μπορούν  να προληφθούν διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα στην ψυχολογική, πνευματική και σωματική υπόσταση του αρρώστου.
Οι εναλλακτικοί θεραπευτές ( φυσικοπαθητικοί, διατροφολόγοι, οστεοπαθητικοί, βιο-ενεργειακοί θεραπευτές κλπ συγκεντρώνονται περισσότερο στην πρόληψη και τρόπο ζωής των ασθενών.
Στη δε θεραπευτική πράξη  της Πρόληψης χρησιμοποιούνται φυσικές θεραπευτικές ουσίες και πρακτικές (αποτοξίνωση, φυσική δίαιτα, ομοιοπαθητική, Βελονισμός.
ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
Απώτερος σκοπός είναι να απομακρυνθούν οι περιβαλλοντικές τοξικές ουσίες, και να τονωθούν οι αμυντικοί μηχανισμοί του σώματος με φυσικά μέσα ( φυσική τροφή, βιταμίνες, οργανικά άλατα, ομοιοπαθητικά, βελονισμό κλπ). Να αυξηθούν τα ενεργειακά αποθέματα του σώματος για να μπορέσει ο οργανισμός να υπερνικήσει τις όποιες ανισορροπίες, και να προλάβει την εξέλιξη της αρρώστιας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
1)    ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΠΑΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
2)    ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΜΦΥΤΩΝ
3)    ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
4)    Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΑΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
5)    Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ.
ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΠΑΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
Η πρόληψη είναι τόσο σημαντική για κάποιο που δεν υποφέρει από καρκίνο όσο και για κάποιο που υποφέρει από καρκίνο.
Ο πιο εύκολος τρόπος να παραμένει κάποιος μακριά από τον καρκίνο είναι να κάνει όλα τα σωστά πράγματα ( καλές δουλειές από την αρχή). Φυσικά και ασθενείς στα αρχικά στάδια του καρκίνου για τους οποίους έχει διαγνωσθεί καρκίνος νωρίς ναι μπορούν να παρεμποδίσουν την εξέλιξη του ή την επανάληψη του καρκίνου.
Μιας και ο καρκίνος έχει διαγνωσθεί, είναι απολύτως αναγκαίο να ακολουθήσουμε την κατάλληλη για την περίπτωση μας δίαιτα, και να αποφύγουμε όλες τις καρκινογόνες ουσίες και να  αρχίσουμε να τονώνουμε τον ανοσοποιητικό μηχανισμό του σώματος.
Και ο υγιής και ο Καρκινοπαθής οφείλουν να ενημερωθούν τα αίτια πρόκλησης του καρκίνου και πως αυτός εξελίσσεται.
Ο κόσμος έχει δικαίωμα να ξέρει σε τι αποσκοπεί η εφαρμογή της οποιασδήποτε Ορθόδοξης ή εναλλακτικής μεθόδου θεραπείας του καρκίνου. Ποιες επιλογές έχει ο καρκινοπαθείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος του?
Πραγματικά ο άρρωστος αν θελήσει να επιλέξει μια θεραπεία ως υποκατάστατο ή συμπλήρωμα της καθιερωμένης αντικαρκινικής αγωγής, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πολύ μεγάλο φάσμα επιλογών.
Ο καρκινοπαθείς πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς για τις επιλογές που μπορεί να έχει για να μπορεί να επιλέξει σωστά ποια επιλογή θα είναι η κατάλληλη για το δικό τύπο καρκίνο.
Οι άρρωστοι πρέπει να ενθαρύνονται εις το να λαμβάνουν ενεργό ρόλο στην θεραπεία τους. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μάθουν όσο το δυνατό περισσότερα για τις θεραπείες του καρκίνου.
Μια καλή αρχή είναι να αξιολογήσει όλες τις συμβατικές μορφές θεραπείας του καρκίνου. Ισως υπάρχουν μια ή περισσότερες που να του προσφέρουν υψηλά ποσοστά αποθεραπείας και μακροπρόθεσμη επιβίωση για το είδος του καρκίνου του.
Θ πρέπει να αξιολογούνται πάντα και οι δύο μορφές αγωγής του καρκίνου ( συμβατική και εναλλακτική).
Να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί όταν διαβάζουμε διάφορα ποσοστά θεραπείας και ύφεσης. Να μη δεχόμαστε εκφοβισμό από κανένα. Εάν ανακαλύψουμε ότι η συμβατική μορφή θεραπείας δεν μας προσφέρει τις μεθόδους- η  την μακροπρόθεσμη επιβίωση που θέλουμε, τότε να ψάξουμε για μια εναλλακτική μορφή.
ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΜΦΥΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Η Σημερινή ιατρική είναι ουσιοδώς αφοσιωμένη στην χρήση συνθετικών φαρμάκων. Η πρόληψη και ο Τρόπος Ζωής έχουν αγνοηθεί παντελώς. Ο καρκίνος δεν είναι μόνο αρρώστια των γονιδίων αλλά και αρρώστια του Ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι του ανοσοποιητικού συστήματος δουλειά να κυνηγήσει γύρω στο σώμα, να  ανακαλύψει προ –καρκινικά κύτταρα και να τα θέσει εκτός λειτουργίας. Και αυτό συμβαίνει μέσα μας κάθε μέρα.
Οπωσδήποτε, εάν ο φυσικές μας άμυνες ανοσοποιητικοί μηχανισμοί) είναι αδύνατες, προ-καρκινικά κύτταρα μπορούν να πολλαπλασιαστούν, και να σχηματίσουν μια κάποια μορφή καρκίνου.
Μια εναλλακτική  ενέργεια της συμβατικής στρατηγικής  είναι η τόνωση του αμυντικού μηχανισμού του σώματος.
Η εναλλακτική θεραπευτική άποψη σχετικά με την θεραπεία του καρκίνου είναι να ενισχύσουμε τον ανοσοποιητικό μηχανισμό, πάντα βέβαια ανάλογα με τα ενεργειακά αποθέματα του αρρώστου, τη σοβαρότητα, τη χρονιότητα του προβλήματος.
Με μια επίσκεψη σε ένα Φυσικοπαθητικό είμαι βέβαιος ότι θα μάθετε πώς να ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα ( με τη χρήση φυσικών βοτάνων, φυσικών συμπληρωμάτων , αντιοξειδωτικών, και διάφορους τρόπους αποτοξίνωσης από τα καρκινογόνα στοιχεία.
Θα γνωρίσετε τις διάφορες βιολογικές θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζεται με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στη θεραπεία του καρκίνου στο εξωτερικό από πρωτοποριακές ιατρικές ιδιοφυίες.
ΤΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τους αιτιολογικούς παράγοντες εξασθένησης του ανοσοποιητικού μηχανισμού.
Ο μοντέρνος τρόπος μαγειρεύματος ( με τα τόσα χημικά πρόσθετα) που περιέχει μήπως δεν γίνεται αιτία αύξησης των λευκοκυττάρων, κάτι που σημαίνει ότι ανάμεσα σε άλλα πράγματα το αμυντικό σύστημα είναι απασχολημένο με την εντόπιση και εξουδετέρωση τοξικών ουσιών, ξένων για το σώμα που έχουν εισαχθεί μέσα στο σώμα  ως περιεχόμενο της τροφής που έχουμε φάγει.
Οι παράγοντες που συνεισφέρουν στην αύξηση του καρκίνου είναι πάνω από 50:
  1. Το κάπνισμα τσιγάρου κλπ
  2. Φάρμακα καταπίεσης του ανοσοποιητικού συστήματος.
  3. Η σταθερή χρήση χημικών συνθετικών φαρμάκων
  4. Ορμονικές θεραπείες.
  5. Βιομηχανικές τοξίνες
  6. Τροφικά πρόσθετα
  7. Υδραργυρικές τοξικότητες
  8. Γαιοπαθητικό στρέςς
  9. Χρόνια ηλεκτρομανγητική έκθεση
  10. Ορθομοριακές ελλείψεις
  11. Διανοητικές εντάσεις και χρόνια σωματικά μπροβλήματα.
  12. παράσιτα, ακτινοβολία κλ.
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ο Καρκίνος είναι ένα σύμπλεγμα πάνω από 100 διαφορετικές αρρώστιες που πηγάζουν σύμφωνα με τη φυσικοπαθητική άποψη από την ΤΟΞΙΝΑΙΜΙΑ η οποία κατάσταση σίγουρα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο καρκίνος είναι αρρώστια όλου του σώματος. Με αυτό το σκεπτικό ο όγκος είναι απλά ένα σύμπτωμα και η θεραπεία αποσκοπεί στην διόρθωση της ρίζας της αιτίας ή αιτιών.
Ο καρκίνος είναι μια δυναμική ενεργειακή διεργασία και ποτέ μια οντότητα υλιστική. Είναι δυναμική κατάσταση και σας τέτοια και η θεραπεία της πρέπει να είναι δυναμική ενεργειακή επίσης.
Σε πολλές περιπτώσεις, στα αρχικά στάδια του καρκίνου η εξέλιξη μπορεί να σταματήσει ακόμα και να ακυρωθεί μια και καλά, με την προυπόθεση ότι όλοι οι αιτιολογικοί παράγοντες θα απομακρυνθούν.
Μόνο με την απομάκρυνση των καρκινογενετικών παραγόντων, μπορεί ο άρρωστος να μειώσει ή να αποφύγει   την υποτροπή η την μετάσταση του καρκίνου.
Σύμφωνα με την ολιστική άποψη  η μετάσταση ή υποτροπή του καρκίνου είναι νέοι όγκοι, που εξελίσσονται εφόσον οι καρκινογενετικοί παράγοντες δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί.
Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ.
Ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής είπε ότι η φαρμακευτική μας θεραπεία θα πρέπει να προέρχεται από την τροφή μας διότι αυτή είναι ενωμένη με τη μητέρα φύση.
Λέγοντας φυσική τροφή εννοούσε όχι μόνο τα  φτωχά χόρτα του βουνού όπως ισχυρίζονται κάποιοι υλιστές, αλλά σημαίνει Ιπποκρατική Ιατρική επιστήμη.
Τροφή σημαίνει οτιδήποτε εισέρχεται εντός του σώματος ( αέρας, οξυγόνο, νερό, τροφή, ενέργεια, θερμότητα, κρύο, λύπη, χαρά, άγχος, στρέςς. Ότι δηλαδή τρώμε και πίνουμε και ακούουμε.
Φυσική τροφή είναι ( τα φρούτα, λαχανικά, βότανα, σιτηρά, καρποί κλπ αλλά στη φυσική τους μορφή.
Όλα αυτά με τον ήλιο, αέρα, κίνηση, θετικές ψυχολογικές επιρροές αποτελούν το λεγόμενη ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΑΚΕΙΑ.
Αυτό το είδος της ιατρικής βασίζεται στην ιδέα ότι στην σωστή μορφή φυσική μορφή τα η φυσική τροφή κλπ είναι ότι χρειάζεται το σώμα για να αυτοθεραπεύεται.
Ο Ιπποκράτης μας έχει  πεί ότι τα φάρμακα των ασθενειών μας βρίσκονται μέσα στα φρούτα, και λαχανικά, σιτηρά κλπ.
Μήπως οι φυσικές βιταμίνες και τα άλατα , τα φυτοχημικά, αμινοξέα κλπ δεν περιέχονται στις τροφές μας;
Πηγή:http://www.naturopathy.com.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

  1. Έχετε γνώση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ή της μηχανικής; Εάν ναι, μπορείτε να συμμετάσχετε στο σχέδιο Tesla, από τον Fernando Martínez Gómez Tejedor. Το σχέδιό σας επιδιώκει να βοηθήσει οποιονδήποτε το χρειάζεται, μόνο οι συνεργάτες το χρειάζονται. Αν σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε με teslaprojectt@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας