Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ στην Εύβοια



Παραλία Χιλιαδού
Παραλία Χιλιαδού
Η Εύβοια έχει πολλές και υπέροχες παραλίες, από την μία πλευρά είναι το Αιγαίο και από την άλλη είναι ο Ευβοϊκός. Σε πολλές από αυτές τις υπέροχες παραλίες μπορείς και να κατασκηνώσεις είτε σε ελεύθερο κάμπινγκ είτε σε οργανωμένο. Οι πιο γνωστές παραλίες για κατασκήνωση στην Εύβοια είναι η Χιλιαδού και ο Λιμνιώνας.

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες για κατασκήνωση στην Εύβοια, είναι η παραλία Χιλιαδού.
Αγαπημένο μέρος για free camping και βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια, κατηφορίζοντας το βουνό της Δίρφυς, περνάμε το χωριό Στρόπωνες και μετά από 40 λεπτά φτάνουμε. Συνολικά από Χαλκίδα θέλουμε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Χιλιαδού
Καταρχήν βλέπει στο Αιγαίο, οπότε όταν έχει αέρα βγάζει τεράστια κύμματα στην παραλία, γι'αυτό μην στήσετε πολύ κοντά στη θάλασσα.
Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία (κανα χιλιόμετρο) με χοντρή άμμο και όσο πλησιάζει κανείς προς τη θάλασσα με βότσαλα. Έχει διάσπαρτα βράχια (τα οποία τα αξιοποιούν όποιοι προλάβουν να στήσουν δίπλα τους για σκιά)και στο τελείωμά της, ένα κόλπο αθέατο όπου είναι free camping γυμνιστών. Διαβάστε περισσότερα για την μοναδική επίσημη παραλία γυμνιστών στην Εύβοια.
Χιλιαδού
Η θάλασσα βαθιά, πεντακάθαρη και καταγάλανη. Αν δεν βρεις μια από τις λίγες σκιές βράχων να μείνεις, είσαι αναγκασμένος να στήσεις στην παραλία, στη μέση του πουθενά (αλλά με αυτοσχέδια στηριζόμενες τεντούλες λύνεται το πρόβλημα μια χαρά, αφού σε δροσίζει το αεράκι του Αιγαίου).
Για αυτούς που δεν αντέχουν τον ήλιο, υπάρχει εναλλακτική λύση, αλλά θέλει περπάτημα ή αυτοκίνητο: καθώς κατεβαίνετε για να βρείτε την παραλία, θα περάσετε ένα φαράγγι και την κοίτη ενός χειμάρου.
Εκεί υπάρχουν αναρίθμητα αιωνόβια πλατάνια, που δημιουργούν παχύ-παχύ ίσκιο και διάφοροι στήνουν από κάτω. Εκεί άράζουν τροχόσπιτο και αυτοκινούμενα. Είναι εξίσου όμορφα με την παραλία, απλά δεν βλέπεις τη θάλασσα.
Για φαγητό έχει αρκετές ταβέρνες κι εστιατόρια, για καφέ το ίδιο. Για μπάνιο και πόσιμο νερό, ο δήμος έχει φροντίσει κι έχει τοποθετήσει εδώ και χρόνια, ανά 100-200 μέτρα βρύσες και ντουσιέρες (με κρύο νερό) πάνω στο δρόμο, οπότε λύνεται το πρόβλημα.
Τα σαββατοκύριακα, εκτός από ελεύθερους κατασκηνωτές έχει και πολλούς ντόπιους που έρχονται για μπάνιο, αλλά το βραδάκι ησυχάζει το πράγμα.
Το αρνητικό είναι, ότι η παραλία συνεχώς αναπτύσσεται και έχει ξεκινήσει μια τρομερή οικοδομική δραστηριότητα με ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αποτέλεσμα αφ'ενός να χαλάει η εικόνα του τοπίου και αφετέρου κάποια στιγμή αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα θέμα για τους κατασκηνωτές.
Πλατάνια Χιλιαδούς
Η παραλία Λιμνιώνας λίγο πιο έξω από τα Ψαχνά, περίπου 20 χιλιόμετρα, είναι ακόμη μία πανέμορφη παραλία που ενδείκνυται για ελεύθερο κάμπινγκ. Ο Λιμνιώνας απέχει γύρω στην μία ώρα από Χαλκίδα και είναι απλά καταπληκτική η παραλία του.
Λιμνιώνας
Το Σαββατοκύριακο μαζεύει πολύ κόσμο, μικρούς και μεγάλους είτε για κάμπινγκ είτε για βουτιές και αναχώρηση.
Το θετικό στην παραλία του Λιμνιώνα είναι ότι έχει τεράστια έκταση και ο κόσμος απλώνεται οπότε δεν υπάρχει συνωστισμός.
Ποτάμι
Καλό σημείο στην νοτιονατολική Εύβοια είναι και η παραλία Ποτάμι στο Κάβο Ντόρο, 1 ώρα από Κάρυστο. Εκεί έχει και το ποτάμι (από εκεί πήρε το όνομα) που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Έχει επίσης ταβέρνα, καντίνα, σκια, αλλά θέλει προσοχή γιατί υπάρχουν πολλοί σκορπιοί!!
Με λίγα λόγια προσέχουμε όταν σηκώνουμε πέτρες και δεν αφήνουμε το βράδυ βρεγμένα ρούχα ή αντικείμενα στο έδαφος.
Στην παραλία Ποτάμι, μπορείτε να κατασκηνώσετε, μέσα στα πανέμορφα και επιβλητικά πλατάνια περιμετρικά του ποταμιού, θα έχετε και την ευκαιρία να δείτε μικρές πάπιες μέσα στην ημέρα και περίεργα πουλιά που θα σας περιτριγυρίζουν.
Κάλαμος
Μπορείτε να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ και στην παραλία του Καλάμου, μετά το χωριό Αυλωνάρι στη Νότια Εύβοια και ακριβώς δίπλα σε αυτή υπάρχει μία μικρή παραλία που ναι μπροστά στον οικισμό, όπου στήνονται πολλές σκηνές πάνω στο λευκό ψιλό βοτσαλάκι. 
Στον Κάλαμο θα βρείτε και πολλά μικρά ταβερνάκια και καφετέριες, για δροσερά ποτά και ροφήματα, καθώς και μίνι μάρκετ.
Ακολουθώντας τον δύσκολο χωματόδρομο, υπάρχουν κι άλλες πανέμορφες παραλίες/κόλποι, με λιγότερο κόσμο.
Κάλαμος
Κάβος
Η παραλία Πετάλη είναι κοντά στο Λιμνιώνα, έχει πολύ σκιά και δροσιά γιατί εχει στην άκρη μια σπηλιά και όσο περνάει η ώρα η σκια μεγαλώνει. Αυτά για όσους δεν αντέχουν τον ήλιο.
Πετάλη
Κατά τα άλλα μαζεύει κόσμο τα Σαββατοκύριακα, κυρίως σκηνές και νέο κόσμο. Υπάρχει ταβέρνα και στο Πετάλι και στον Λιμνιώνα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις με καλό φαγητό και καλές τιμές.

Χερόμυλος
Η παραλία του Χερόμυλου βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το χωριό Αγίοι Απόστολοι, στη Νότια Εύβοια και βλέπει στο Αιγαίο. Σε 1 ώρα και 40 λεπτά από Χαλκίδα, βρίσκεστε στα πανέμορφα νερά της θάλασσας στην παραλία του Χερόμυλου.

Η παραλία είναι σχετικά απομονωμένη και διαθέτει μία συστάδα από αρμυρίκια και φυσική σκιά στα 100 μέτρα από την ακτή τα οποία όμως είναι συνήθως κατειλημμένα από κατασκηνωτές αφού η συγκεκριμένη παραλία προτιμάται από όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.
Είναι πολύ καθαρή και έχει αρκετά μεγάλη έκταση.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, ωστόσο υπάρχει μία καντίνα που προσφέρει κρύα και ζεστά ροφήματα, αναψυκτικά, μπύρες και διάφορα τόστ ή σάντουιτς.


Παραλία Χερόμυλου στους Αγίους Αποστόλους Εύβοιας

Ελεύθερο κάμπινγκ μπορείτε να κάνετε ακόμη σε πολύ αγαπημένες και όμορφες παραλίες όπω στο Πήλι, το Βυθούρη, στον Κάβο, στην Μουρτερή, στον Μάγειρα, στο Ψαροπούλι και στην παραλία Αγκάλη στην Αγία Άννα.


Θα πρέπει να πούμε σε αυτό το σημείο ότι γενικώς το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται με το Νόμο 392/76 (παρ.10, αρθ.2) και με τον μετεγενέστερο του νόμο 2160/93 (παρ.12, αρθ.4), όπου ο πρώτος προβλέπει ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, δάση, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχες ή ιδιώτες.
Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις (3) μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, εφόσον δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη, διατασσόμενης συγχρόνως υπό του δικαστηρίου της βίαιης αποβολής τους. Και ο δεύτερος αντίστοιχα αναφέρει: «Ρυθμίσεις για τον τουρισμό και άλλες διατάξεις» απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση σε κοινόχρηστους χώρους, δάση, αιγιαλούς, ακόμη και σε ιδιωτικά οικόπεδα, επιφυλάσσοντας στους παραβάτες αυτόφωρη σύλληψη, ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή μέχρι 150 ευρώ.
« PREV
NEXT »

3 σχόλια

  1. Αναλυτικός οδηγός για την Πετάλη
    http://diaviosi.blogspot.gr/2014/07/free-camping-evia-petali.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://diaviosi.blogspot.gr/2014/09/free-camping-evia-mageiras.html

    Αναλυτικό άρθρο για την παραλία Μάγειρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε την Diaviosi greece για τις προσεγμένες, αλλά και λεπομερέστατες οδηγίες που μας δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας