Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Κλείστε την... καλοτυχία στο σπίτι σας

(Φυτό Παχίρα )
Πώς θα μαγνητίσεις την καλοτυχία στο σπίτι σου
Το Φενγκ Σούι, εξασκείται πάνω από 4.000 χρόνια στην Κίνα και βασίζεται στην αντίληψη -που συναντάμε και στην πλατωνική φιλοσοφία- ότι ο άνθρωπος και το περιβάλλον του πρέπει να εναρμονίζονται.
Αν λοιπόν θέλετε ν’ ακολουθήσετε την πρακτική του και να «κλείσετε» την καλοτυχία στο σπίτι σας, διακοσμήστε στο χώρο σας μεταλλικά αντικείμενα, κι ειδικότερα ένα μεταλλικό πέταλο.
 Προσέξτε όμως το κοίλο μέρος του να κοιτά προς τα πάνω «για να μη φεύγει η τύχη».
Για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια μέσα από το σπίτι και να αυξήσετε τη θετική οι ειδικοί συμβουλεύουν:
Αποφύγετε πάση θυσία τις προεξοχές. Είτε πρόκειται για μαρκίζες είτε για δοκάρια, σηματοδοτούν προβλήματα. Το δοκάρι π.χ. πάνω από το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να προκαλεί τσακωμούς σε ένα ζευγάρι. Επίσης, αν το δοκάρι βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, είναι πολύ πιθανό να δημιουργεί πεπτικά προβλήματα.
Προσέξτε τους καθρέφτες. Το σχήμα τους καλύτερα να είναι στρογγυλό ή οβάλ και όχι τετράγωνο. Χρειάζεται επίσης προσοχή και η τοποθέτησή τους μέσα στο σπίτι. Αν τους βάλετε πολύ ψηλά, θα προκαλούν δυσφορία, ενώ, αν είναι χαμηλά, πονοκέφαλο.
Απομακρύνετε τα ογκώδη έπιπλα, καθώς και όσα έχουν γωνίες ή σκληρές προεξοχές.
Χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα. Συνιστάται ιδιαίτερα το πέταλο του αλόγου, που όμως το κοίλο μέρος του πρέπει να κοιτά προς τα πάνω «για να μη φεύγει η τύχη».
Διατηρείτε στους προσωπικούς σας χώρους απόλυτη τάξη. Αν σας αρέσει η ακαταστασία, η θετική ενέργεια δεν θα σας φτάσει ποτέ.
Πετάτε ή επιδιορθώνετε αμέσως ό,τι χαλάει. Τα χαλασμένα αντικείμενα ή ο βουλωμένος νεροχύτης απορροφούν την ενέργειά σας.
Περνάτε περισσότερες ώρες στα φωτεινά δωμάτια του σπιτιού σας και αφήνετε το φως του ήλιου να μπαίνει στο σπίτι. Ο ήλιος χαρίζει ενέργεια και βελτιώνει την ψυχική διάθεση.
Διαλέξτε για τους τοίχους απαλά χρώματα, όπως γαλάζιο για το υπνοδωμάτιο, απαλό ροζ για το γραφείο και γήινα χρώματα για την κουζίνα.
Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε μίνι ιαματική πηγή, τοποθετώντας κεριά και αρωματικά έλαια. Ενα μπάνιο με μεγάλο παράθυρο απέναντι στην μπανιέρα είναι επίσης ό,τι καλύτερο για να ονειροπολείτε, καθώς χαλαρώνετε στο νερό.
Η πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να μένουν πάντα κλειστά, γιατί διαφορετικά απομακρύνεται η καλοτυχία.
Αυξήστε την καλοτυχία του σπιτιού σας επιλέγοντας φυτά που φέρνουν καλό feng shui στο χώρο σας
Τα μόνα φυτά που δεν εκπέμπουν καλή ενέργεια είναι τα αποξηραμένα γιατί είναι μαραμένα και έχουν πολλή Yin ενέργεια...
Τα τεχνητά φυτά, αντίθετα, είναι αποδεκτά από το feng shui, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μαραθούν. Έτσι αποτελούν μια πολύ καλή λύση ειδικά για εσωτερικό χώρο, αφού δεν χρειάζονται φως ή πότισμα. 
Τα φρέσκα, βέβαια, είναι σαφώς καλύτερα, αφού απορροφούν τους αρνητικούς ρίπους από το χώρο μας και ταυτόχρονα εκπέμπουν οξυγόνο, αρκεί να καθαρίζουμε τα μαραμένα φύλλα τους και, όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση, να τα αντικαθιστούμε. Για το εσωτερικό του σπιτιού προτιμήστε φυτά που δεν έχουν αγκάθια ή αιχμηρές μύτες. 
Λουλούδια και φυτά για εύνοια
Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού. Για αύξηση γνώσεων και επιτυχίες σε εξετάσεις τοποθετήστε τέσσερα μπαμπού στο γραφείο μελέτης ή βορειοανατολικά, που είναι η πλευρά των γνώσεων. Επίσης, για άνοδο στην καριέρα τοποθετήστε μια πυραμίδα μπαμπού στο Βορρά, που είναι η πλευρά της καριέρας.
Το δεύτερο πιο σημαντικό feng shui φυτό είναι η παχίρα, η οποία ονομάζεται και το φυτό των χρημάτων, με το δέσιμο των κορμών να θυμίζει πλεξούδα. Άλλο φυτό που προσελκύει ευημερία είναι η κρασούλα, γνωστή και ως money plant γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Τα φυτά για πλούτο ταιριάζουν ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, που είναι η πλευρά του πλούτου, όπως και στο Βορρά, που είναι ο τομέας της καριέρας. 
Λουλούδια και φυτά για αρμονία 
Για αρμονία μην παραλείψετε να τοποθετήσετε μια ροδιά, έστω την καλλωπιστική, που ζει σε μικρές γλάστρες και που, εκτός από αρμονία, φέρνει καλοτυχία στο σπίτι, ενώ ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, φυτό αρμονίας και ειρήνης θεωρείται η ελιά, η οποία ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις. 
Λουλούδια και φυτά για έρωτα 
Για αγάπη τοποθετήστε το φυτό έρωτας, πόθος ή την κλασική τριανταφυλλιά, που είναι το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι. Άλλο ερωτικό λουλούδι είναι οι τουλίπες και ειδικά οι λευκές, που συμβολίζουν την πίστη. Τοποθετήστε τα λουλούδια της αγάπης νοτιοδυτικά. 
Λουλούδια και φυτά για υγεία 
Για υγεία μην παραλείψετε να φυτέψετε μερικά βότανα ανατολικά, που είναι η πλευρά της υγείας, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο και τις θεραπευτικές λεβάντες που φέρνουν ηρεμία και διώχνουν τον πονοκέφαλο. 
Λουλούδια και φυτά για προστασία 
Αντίθετα, για προστασία μπορείτε να φυτέψετε έξω από το σπίτι κάκτους και γιούκα (γνωστό και ως το φυτό της ευτυχίας). Aυτά τα φυτά προστατεύουν το χώρο από κλοπές και βλαβερές ακτινοβολίες - ειδικά εάν το σπίτι σας «βλέπει» σε κάτι άσχημο και βλαβερό όπως είναι ένας πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος. Φυτέψτε έναν κάκτο ανάμεσα από το σπίτι και σε αυτό που σας ενοχλεί αισθητικά. 
Προστασία φέρνει και ο βασιλικός, που απορροφά την αρνητική ενέργεια, ενώ τη γλωσσοφαγιά και τους κακοπροαίρετους διώχνει ο απήγανος, γνωστός και ως εξορκιστής. Τέλος, το ρόδο της Ιεριχoύς, γνωστό και ως ρόδο της Παναγίας, πραγματοποιεί τις ευχές σας.
Ψάχνεις να βρεις ποια είναι εκείνα τα μικρά μυστικά για να έχεις τον προσωπικό σου χώρο ενεργειακά καθαρό και καλότυχο;
Διάβασε παρακάτω!
Κιτρίνισε για το καλό σου! Μην κάνεις την... Κινέζα! Είναι γνωστό ότι το κίτρινο χρώμα συμβολίζει την ανατολή του Ηλίου και τη θετική ενέργεια, ενώ ερεθίζει τη σκέψη και την οξυδέρκεια. Οι διακοσμητές το συνιστούν ιδιαίτερα για την κουζίνα, την τραπεζαρία και τα βόρεια δωμάτια του σπιτιού. Απόφυγε να βάλεις κίτρινο στην κρεβατοκάμαρα. Θεωρείται ότι προκαλεί συναισθηματική εξάντληση.
Όχι πια μόνη!
Αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις ερωτική σου ζωή φλογερή; Εδώ θα βρεις την λύση!
Τακτοποίησε την κρεβατοκάμαρα.
Δημιούργησε χώρο στο δωμάτιό σου για ένα επιπλέον άτομο.
Μην παίρνεις δουλειά ποτέ στο υπνοδωμάτιο.
Απομάκρυνε από το σπίτι σου καθετί που σας θυμίζει σχέσεις του παρελθόντος.
Βγάλε από τα κάδρα σου τις φωτογραφίες όπου πόζαρες μόνη σου
Βεβαιώσου ότι όλες οι πόρτες του σπιτιού είναι αθόρυβες.
Βάλε το κρεβάτι σε σωστή θέση. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι από την πόρτα του υπνοδωματίου.
Φως, περισσότερο φως: Όσο περισσότερο φως και καθαρός αέρας υπάρχουν μέσα στο σπίτι σου τόσο πιο ελκυστικό θα το κάνουν στην τύχη. Γι' αυτό άνοιγε καθημερινά διάπλατα τα παράθυρά του, έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας μέσα σ' αυτό. Επίσης, βάλε μεγάλους λαμπτήρες στις σκοτεινές πλευρές των δωματίων και στον προσωπικό χώρο σου καθρέφτες και κρύσταλλα, ώστε να διαχέεται καλύτερα η ζωογόνα ενέργεια.
Πέταξε τα σπασμένα: Όσο περισσότερα είναι τα περιττά ή τα χαλασμένα αντικείμενα ή οι συσκευές στο σπίτι μας τόσο μεγαλύτερη αρνητική ενέργεια συγκεντρώνεται, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρεται η ροή της θετικής ενέργειας. Δεν έχεις λοιπόν παρά να ξεκινήσεις ένα καλό ξεκαθάρισμα. Σπασμένα και χαλασμένα έξω από το σπίτι!
Άλλαξε την ενέργεια και την καλοτυχία του σπιτιού σου σε πέντε βήματα!
Θα ήθελες να προσθέσεις καλή ενέργεια και να αλλάξεις διάθεση στο σπίτι σου; Θα ήθελες να νιώσεις μία ευλογία, μία κατάνυξη και μία ηρεμία άνευ προηγουμένου;
Ιδού τι θα ήταν καλό να κάνεις και καλά αποτελέσματα! 
1. Ρύθμισε την ένταση του στερεοφωνικού και άσε τη μουσική να παίζει! Την αγαπημένη σου μουσική, αυτή που σε ηρεμεί και σε γεμίζει με αισιοδοξία… όλη την ημέρα, όλες τις ώρες, διαρκώς!
2. Να καλωσορίζεις φίλους, γνωστούς και οικογένεια. Μία θερμή υποδοχή κάθε φορά και αγάπη, πολλή αγάπη!
3. Άναψε ένα ροζ κερί ροζ (το ροζ φέρνει την ενέργεια της αγάπης και της καλοσύνης) και άσε το άρωμα και την ηρεμία να σε παρασύρουν
4. Άνοιξε όλα τα παράθυρα και άσε το φως, τη δροσιά και τον ήλιο να μπουν με ορμή
5. Κάνε θετικές σκέψεις για το σπίτι. Κάνε όνειρα για τις όμορφες στιγμές που ΣΙΓΟΥΡΑ θα έρθουν
astrology.gr newsbomb.gr, ethnos.gr, thatslife.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας