Νεα Άρθρα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Πως να γεμίσεις με θετική ενέργεια τη ζωή σου


Η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική. Όταν λοιπόν δεν την λαμβάνεις από το περιβάλλον σου μάλλον χρειάζεται να αναλάβεις δράση και να γίνεις εσύ ο ίδιος πρεσβευτής θετικής ενέργειας…
…μόνο που νομίζεις πως η θετική ενέργεια αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας που αποκτάται με τη γέννηση του  ανθρώπου όπως είναι το χρώμα των ματιών.
Κι όμως! Η θετική ενέργεια είναι θέμα καλλιέργειας και υπάρχουν απλοί τρόποι για να τη φέρεις στη ζωή σου και στη συνέχεια να τη μεταδόσεις:
Να είσαι ευγενική
Ένα χαμόγελο στον συνεπιβάτη στις συγκοινωνίες, το «ευχαριστώ» στον barista που ετοιμάζει τον πρώτο καφέ της ημέρας, τα κουλουράκια που θα έχεις μαζί σου όταν πας να δεις μια φίλη για καφέ. Δεν είναι μόνο το χαμόγελο και η χαρά που θα πάρεις πίσω αλλά η δική σου ευγενική στάση που θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη.
Να μιλάς σε άτομα που δεν γνωρίζεις
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σε Περιοδική Έκδοση για την Πειραματική Ψυχολογία, το να μιλάς σε αγνώστους ενισχύει τις θετικές εμπειρίες που προέρχονται από το αίσθημα κοινωνικής συνεκτικότητας. Περιμένεις που περιμένεις στην ουρά για τον καφέ, πες μια καλημέρα και μια κουβέντα για τον καιρό με τον μπροστινό σου…(μόνο απόφυγε τις λέξεις Τρόικα-Μνημόνιο-ΕΝΦΙΑ-ΔΕΗ-χαράτσι-κρίση, έχουν συνήθως αντίθετο αποτέλεσμα)
Κάνε μια διαδρομή στη λεωφόρο των αναμνήσεων
Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, το να βλέπουμε παλιές φωτογραφίες, να διαβάζουμε παλιά γράμματα, ΟΚ, στην εποχή μας e-mails ή sms μας, γεμίζουμε με ένα αίσθημα ζεστασιάς και γλυκιάς νοσταλγίας. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin, το να θυμάσαι γεγονότα από το παρελθόν, αυξάνει τα αισιόδοξα αισθήματα για το μέλλον. Γιατί αν το σκεφτείς καλύτερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται: και πάλι είχες περάσει δύσκολα στο παρελθόν, και πάλι το ξεπέρασες, και πάλι ένιωσες ευτυχία μετά. Όπως μόνο οι αισιόδοξοι ξέρουν: Τα καλύτερα έρχονται!
Βγάλε τον ηγέτη που κρύβεις μέσα σου
Οι άνθρωποι που έχουν θετική ενέργεια, παίρνουν συνήθως τον έλεγχο της ζωής τους και δεν πιστεύουν ή αφήνονται στα χτυπήματα της μοίρας, γι’αυτό και γίνονται καλοί ηγέτες. Σκέψου πως όλα είναι στο χέρι σου και ενθάρρυνε τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους γύρω σου, να δουν τη θετική πλευρά των πραγμάτων!
Δώσε σημασία στη γλώσσα του σώματος σου
Όλες οι έρευνες το επιβεβαιώνουν: Αρκεί να λύσεις τα χέρια που είναι σταυρωμένα στο στήθος, να ισιώσεις την πλάτη, να υψώσεις το κεφάλι και γενικά να υιοθετήσεις μια στάση πιο ανοιχτή στην προσέγγιση και οι γύρω σου θα δουν ένα άτομο με αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια. Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται πολλά…απλώς, χαμογέλασε!
Άκουγε περισσότερο από το να μιλάς
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Μεταδοτική Αισιοδοξία», David Mezzapelle, υποστηρίζει πως ‘Όταν ακούς, ανοίγεσαι στο ενδεχόμενο να αποκτήσεις περισσότερη γνώση παρά να μπλοκάρεις με σκέψεις ή τα λόγια που σου διασπούν την προσοχή’. Ένα δίκιο πρέπει να το έχει ο κος Mezzapelle, γιατί δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει αλλά οι άνθρωποι που αποπνέουν μια ηρεμία δεν μιλούν πολύ και είναι συνήθως καλοί ακροατές.
Προπονήσου στο να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο
Οι αρνητικές σκέψεις είναι οι σειρήνες του μυαλού. Όσο δελεαστικές όμως κι αν είναι, προσπάθησε να αντισταθείς απαντώντας σε κάθε αρνητική σκέψη με μια σκέψη ευγνωμοσύνης. Μπορεί να είναι μόνο το γεγονός -που είναι το πιο σημαντικό από όλα- πως είσαι υγιής. Η επαναλαμβανόμενη ευγνωμοσύνη είναι το μάντρα που σε οδηγεί σε μια θετική στάση ζωής.

silver-linings-playbook
Μεταξύ μας, δεν είναι και τόσο δύσκολο…
Πηγή: Huffington Post
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλιά σας, αρκεί να μην περιέχουν υβριστικές λέξεις, η προσβολές για οποιονδήποτε. κακόβουλα σχόλια θα διαγράφονται μαζί με τον συγγραφέα τους.Ευχαριστώ.


LilantioNews

LilantioNews
Το Ληλάντιο στην οθόνη σας